BLOGGER TEMPLATES AND IMVU Layouts »

Metode proricanja Ji-đing, tarot karte…

Svuda po svetu ljudi pokušavaju da saynaju budućnost. Da bi zadovoljili tu čežnju primenuju najrazličitije metode. Bilo gde da odete, uvek će se naći neko ko primenjuje metod koji vama odgovara: ji-đing u Londonu, gledanje u kristalnu kuglu u Los Anđelesu, rune u Sidneju, traženje podzemnih voda pomoću viska u Misisipiju. Danas postoji vise od stotinu pristupačnih metoda, od Azije do Evrope, Afrike I Amerike.
Ove različite metode mogu da se podele u tri grupe:

Otkrivanje budućnosti posredstvom osobe.
Ovo podrazumeva metode kao što su hiromantija (gledanje u dlan), oneiromantija (tumačenje snova), radiestezija (traženje podzemnih voda pomoću račvastog štapa i viska) i uidza table (tabla sa slovima za komuniciranje sa mrtvima).

Slučajno pogadjanje budućnosti.
U ovu kategoriju spadaju kocke ili karte, posebno tarot, ji-dzing i rune.

Otkrivanje budućnosti pomoću prirode.
Ovo je raznovrsna grupa i obuhvata slutnje, sujeverje, taseografija (listovi čaja), gledanje u kristal i astrologija.

Kao ljudi, svi mi čeznemo za sigurnošću; to spada u našu ljudsku narav. A vračari i ostali pogađači budućnosti izgleda da nude upravo tu sigurnost. Vrlo je lako poverovati da razočaranja, nesigurnosti i neuspesi mogu da se izbegnu – samo ako znamo kako da se za njih pripremimo.
Pomislite na horoskope u dnevnim novinama. Oni su lični. Izgleda kao da brinu da li ćemo važne odluke doneti sada ili kasnije; pokazuju zanimanje i brigu za naše romantične potrebe i finansijske mogućnosti. Govore nam da nismo samo još jedan čitalac ili broj u kompjuteru.
Postajemo važni.
Osećamo se vredni jer astrologija nudi lični dodir u bezličnom svetu. Daje nam osecaj sigurnosti u suočavanju sa životnim nevoljama i teškoćama.